Windows 2016: Egyedi password policy létrehozása

Rendszer / Windows (1693 katt)

Előfordulhat, hogy Windows 2016-on egy felhasználónak vagy csoportnak szeretnénk egyedi password policyt létrehozni. Ennek lehet az az oka, hogy egy csoportban elegendő a gyengébb jelszó is, vagy például valamelyik vezető megköveteli, hogy a hozzá tartozó felhasználók gyakrabban cseréljék a jelszavukat, mint ahogyan az az általános előírásban meg van határozva.

Ezt a következő módon lehet megtenni:

- el kell indítani a Server Manager / Tools / Active Directory Administrative Center-t
- a fülek közül célszerű a jobb oldali, Tree View nézetet kiválasztani
- System / Password Settings Container, jobb gomb, New / Password Settings

Ekkor megjelenik a következő ablak, ahol meg lehet adni a nekünk megfelelő beállításokat:A Directly Applies To szekcióban azt lehet meghatározni, hogy melyik konkrét felhasználóra legyen érvényes az adott password policy. A felhasználóhoz is hozzá lehet rendelni a password policyt, majd ellenőrizhetjük is a beállításokat: jobb gomb a felhasználó nevén, View Resultant Password Settings. Azt tapasztaltam, hogy a felhasználónál is be kell ezt állítani, és nem elegendő csak a csoporthoz rendelni a policyt.

Ha csoporthoz szeretnénk hozzárendelni a password policyt, akkor az ADAC-ban meg kell keresni a módosítani kívánt csoportot, majd dupla katt a csoport nevén. A megjelenő szerkesztő ablak Directly Associated Password Settings szekciójában hozzá lehet rendelni a csoporthoz a megfelelő password policyt.

Előző oldal Kapitány